Патриарх Кирил отправи критика към „Евровизия“

Патриарх Кирил отправи критика към „Евровизия“

Публикувано от:

Патриарх Московски и на цяла Русия Кирил излезе с критика към съвременните тенденции в популярния международен фестивал „Евровизия”.

Той смята, че Русия има какво да даде на света на базата на националната култура, съобщи РИА Новости.

„Трябва да се подкрепят духовни, патриотични и приспивни песни за деца. Ние имаме нужда от наши конкурси и от това, да развиваме нашата култура, в това число и да я показваме на света”, заяви Патриархът на срещата с представителите на движението „Православна инициатива” в Уляновск. Организацията стартира организацията на фестивали за руски песни в страната.

Според настоятеля на Руската Православна Църква (РПЦ), ако представителката на Русия в „Евровизия” Полина Гагарина спечели конкурса във Виена, то през следващата година „Евровизия” ще пристигне в Русия „заедно с всичките си брадати певици”, които „налагат това, което е обратно на нашата култура”.

Припомняме, руската певица Полина Гагарина на 19 май излезе в първата десетка на финала на „Евровизия”, която се провежда във Виена. Певицата представи песента „Милион гласове” (A Million Voices). На 23 май руската певица ще участва във втората част на конкурса.

[embedyt]http://www.youtube.com/watch?v=Q2gbKglCL5s[/embedyt]