Патриарх Кирил благослови спортистите за победа

Патриархът на Москва и цяла Русия Кирил посети Сочи преди началото на зимните Олимпийски игри и благослови спортистите за победа, съобщава агенция „Интерфакс – Религия”.

„Исках да се срещна с вас, за да се помоля за вашето благополучие и успехи, както и за това, Господ да бъде с вас и да ви дава сила на духа по време на състезанията. Когато ще излизате на стартовата линия, ви моля да си спомните и моите думи, концентрирайте се, за да придобиете вътрешната сила на духа, която ще бъде вашият залог за успех“, каза Патриарх Кирил преди да извърши светото богослужение, в обръщението си към руските, беларуските, украинските и молдовските спортисти. „Вярвам, че Господ ще помогне на много от вас, достойно да измине този олимпийски път“. След което, Патриарх Кирил отслужи молебен за спортистите, които ще участват в Олимпиадата. Това се случи веднага след тържествената церемония по вдигане на руското знаме в Олимпийското градче. В сряда руският патриарх огледа спортните обекти на крайбрежния комплекс, а в Олимпийския парк се срещна с доброволците, пристигнали за Олимпиадата заедно с представителите на църковните организации.

Напомняме, че специално за Олимпийските игри беше построен православен храм „Христос Спасител“, който беше осветен на 2 феврурари..