Памела Андерсън поиска лична среща с Путин

Актрисата Памела Андерсън се е обърнала с писмо до руското посолство с молба за среща с руския президент Владимир Путин, за да обсъди с него проблемите за защитата на животните и околната среда, съобщи Global News, предаде „Руски дневник“.

По думите на актрисата, нейният глас в международната общност се чува и тя възнамерява да го използва, за да „направи този свят по-добро място за всички живи същества“.

В своето писмо Андерсън хвали Русия за нейната инициатива да се бойкотира канадската продукция, получена от лова на морските котки, пише изданието. Според актрисата, Русия е изиграла важна роля за намаляването на търсенето на кожи от морски котки. „Във връзка с това, че Русия излезе в защита на морските котки, бих искала да отбележа колко ефективно може тя да решава тези проблеми, които ме безпокоят много и мен“, пише Андерсън.

Андерсън подчертава, че, ако не е възможно да се срещне с Владимир Путин, то тя би се съгласила на среща и с руския министър на природните ресурси и екологията Сергей Донской.

Миналата седмица Памела Андерсън публикува открито писмо до руския президент Владимир Путин, качено на интернет сайта на екоактивистите SEA Shepherd, в което молеше Русия да попречи на преминаването на кораб, превозващ 1700 тона месо от финвал от Исландия за Япония. Русия няма правни основания, за да задържи кораба с месо на китове, защото в съответствие с Конвенцията на ООН по морското право има свобода на корабоплаването, коментираха тогава в Министерството на природните ресурси и екологията на Русия.