Официално от Вашингтон: Удряме Русия и Китай, ако се наложи

САЩ не може да си позволи Русия и Китай да бъдат равни със сила като Съединените американски щати, ако те продължават да се развиват технологично и научно повече от нас. Това налага да започнем гореща война с тях и да бъдем първи и категорични с ударите си.

Това заяви заместник военният министър на САЩ Робърт Уорк в Арлингтън, където ВВС на САЩ и компанията Ранд реализират свой общ проект.

Експертите от Пентагона, на които Уорк се доверява, също така са на мнение, че от държави като Полша, Латвия, Естония, Румъния и България трябва да се очаква безрезервна подкрепа и съдействие в случай на решителна война срещу Москва с театър на бойните действия Балтийско море и Черно море.

САЩ винаги е била непобедима държава по всички направления в света и даваме правилните решения по конфликтните точки в глобален мащаб. Русия се стреми да отслаби НАТО, тя владее Арктика и не ни позволява да бъдем равностойни с нея в определени региони, което е повод за сериозно безпокойство. Дори в момента да не са суперсили, то Русия и Китай в даден момент могат да станат и затова е нужно да сме готови дори за първи и решаващ ядрен удар, допълва Уорк, цитиран от politonline.ru.

Заместник министърът по отбрана също така допълва, че тези две страни разширяват своето влияние извън пределите на собствените си територии, като включва тук Южна Америка, Централна Азия и Тихия океан.

Разработването на силни кибер системи и звездни модули за отбрана будят неспирно безпокойство у нас, като руснаците си остават умни, хладнокръвни и изненадващи за нас, завършва Уорк пред множеството в Арлингтън. 

 

Източник: 7plus7.net