Откровенията на Корчински: частната армия на Коломойски не се подчинява на Порошенко

Командирът на украинския батальон «Света Мария» Дмитрий Корчински заяви, че частната армия на Коломойски работи много по-ефективно, за разлика от Службата за Сигурност на Украйна, а също, че не се подчинява на президента Порошенко, предаде «Русская весна».

По думите на командира, армията на Коломойски просто приватизира заводи, земи и реколти, всъщност се занимава с набези и мародерство.

„Коломойски имаше частна служба за сигурност, най-добрата в Украйна, която се финансираше и оборудваше по-добре от Службата за Сигурност на Украйна. Има батальони, които безусловно слушат повече олигарха, а не Върховния главнокомандавщ. Те получават заплати и част от присвоеното. Винаги се намира някой завод или хектари земя, или реколта, които може да се присвоят”, каза Корчински.

Освен това, той обяви, че в Днепропетровск е създадено християнско училище за снайперисти, чиято цел ще бъдат бойците на Руската православна армия.

Характерно е наименованието на батальона – „Света Мария” и като цяло болезнената страст към освещаването на военните зверства и грабежи, прикрити с името на Бог. Всичко това много напомня страстта на хитлеристката Германия, чиито военни носели колани с катарами, на които фигурирал надписът „Бог е с нас” (Got mit uns).