Орбан: Европейският съюз трябва да забрави политическата коректност и да се върне към здравия разум

Орбан: Европейският съюз трябва да забрави политическата коректност и да се върне към здравия разум

Публикувано от:

Терористите използваха масовата миграция през последните месеци, за да се доберат до Европейския съюз. Европейците имат право на самоотбрана. Това каза унгарският премиер Виктор Орбан по повод терористичните атентати в Париж, публикува bgnes.com.

“По един брутален и организиран начин терористите използваха масовата миграция, вмъквайки се в тълпата на бягащите и търсещи по-добър живот”, каза пред парламента в Будапеща Орбан. Министър-председателят определи “правото на европейците на самоотбрана, като най-голямо право”. “Ние не казваме, че всеки мигрант е терорист, но никой не може да каже колко терористи вече са дошли и колко пристигат всеки ден”, каза още Орбан.

Орбан смята, че “Европейският съюз трябва да забрави политическата коректност и да се върне към здравия разум за защита на външните граници, културните и икономически интереси”. Той се обяви и за гарантиране на правото на гражданите да влияят върху решенията на ЕС. ЕС е слаба, нерешителна и парализирана в тази мигрантска криза, смята унгарският лидер. Според него дори и един допуснат терорист е прекалено много.