Опълченци плениха бойци от «Айдар» (ВИДЕО)

Опълченци плениха бойци от «Айдар» (ВИДЕО)

Публикувано от:

Опълчнци на Луганска народна армия пленили 8 бойци от батальона «Айдар». На ранените те оказали първа медицинска помощ, съобщи телевизионният канал lifenews.

В следствие на сражение между украинския спецбатальон „Айдар” и луганските проруски опълченци до с. Металист на 18 юни, батальонът бе разгромен от опълченците.

„Айдар”, изпратен от гр. Счастье в Луганск, попаднал в засада по пътя до с. Металист. Там „айдаровците” получили мощен отпор от страна на луганските опълченци. Сражението продължило около 3 часа от 14 до 17 ч. Тук е моментът да споменем, че същия този батальон още вчера, на 18 юни, в с. Счастье  е разстрелял около 100 мирни граждани, предимно мъже. Разстреляни са и 7 пленени проруски опълченци.

В редиците на „Айдар” имало около 300 бойци наемници.

Опълченците заснели видео, в което демонстрират отношението си към пленените украински бойци. Зад кадър се чува гласът на опълченеца с камерата, който разговаря с някои от пленените: „Ние не ви убиваме, за разлика от вас! Какво търсите на нашата земя? Защо дойдохте? Ти си фашист, разбираш ли това? За 3000 гривни си дошъл да убиваш хора. Имаш ли деца? Имаш и аз имам – три! Всички имаме деца и семейства, а вие ни убивате!”

„Айдар” е сформиран от активисти на Майдана. Доброволците са от градовете: Харков, Волин, Ужгород, Луганск, Киев и Донецк. Батальонът жестоко, цинично избива и унижава мирното население в района. Целта, с която е изпратен там от Киев – етническо прочистване.

В момента с. Счастье е под пълен контрол от украинската Нацгвардия и военни, които продължават безчинствата и държат местните жители в страх и подчинение…

[embedyt]http://www.youtube.com/watch?v=efMosh4xCow[/embedyt]