Опълченците установиха контрол над още един участък до границата с Русия

Опълченците установиха контрол над още един участък в близост до украинската граница с Русия, в района на село Дмитровка, съобщиха от пресслужбата на Донецката областна администрация, предаде РИА Новости.

Към дадения момент от Киев заявиха намеренията си да затворят напълно границата с Русия на изток, съобщи по-рано съветникът на украинския министър на вътрешните работи Антон Геращенко. Според украинските власти, от руската страна на територията на Украйна проникват въоръжени групировки. В Русия отхвърлят подобни обвинения.

В района продължава обстрела на граничари, като едновременно с това, украинските военни са успели да върнат под свой контрол граничния пункт в Мариновка.

Каква част от границата е контролирана от опълченците до момента не е ясно. По-рано украинските военни закриха осем поста в Луганска и Донецка области. Твърде вероятно е, тези постове сега да са под контрола на опълченците.

Самият председател на самопровъзгласилата се Луганска народна република Валерий Болотов тези дни заяви, че „като цяло границата в голямата си част е под наш контрол”.