Опълченците се опитват да попречат на украинските военни да обкръжат Донецк

 

По данни на щаба на опълченците в Донецк, сблъсъците в момента са съсредоточени в района на гр. Снежное и Дмитровка, както и в селата Победа и Латишево. Украинските военни използват танкове, пехота и артилерия. Подразделенията на нородното опълчение отбраняват районите от атаките на армията.

По-рано военните се опитаха да обкръжат Донецк от Изток, от страната нВ момента сблъсъците между украинските военни и опълченците от Новорусия са локализирани точно на границата с Русия. Украинската армия атакува гр. Снежное и с. Дмитровка, като се опитва да обради в кръг Донецк.а Шахтьорск, като при обстрела на града използваха свръхмощни боеприпаси. Открита е огромна осколка, за която се предполага, че е оставена от взривена тактическа ракета.

Уличните сблъсъци в Шахтьорск продължават вече няколко дни. Опълченците се опитват да запазят контрола над това стратегически важно населено място. В града към момента е останала една пета от населението. За да бъдат осигурени вода и храна на жителите, собствениците на хранителните магазини в града са се съгласили да предоставят стоката си.