Опълченците предадоха на Киев 11 пленени военни, а един остана в ДНР

Режимът на прекратяване на огъня от страна на украинските военни не се спазва, за едно денонощие са отбелязани 11 случай на обстрел на територията на Луганската народна република, съобщи пред РИА Новости в четвъртък официалният представител на Народната милиция на ЛНР.

По-рано заради обстрела дори е бил преустановен процесът на размяна на пленници. В четвъртък представителите на ЛНР предадоха на Киев 11 пленени военни, а един се отказал от размяната с обяснението, че е жител на Горловка (тя се намира под контрола на опълчението) и иска да се върне у дома.

Поредният, 37-ми поред хуманитарен конвой на МИС на Руската федерация пристигна днес сутринта в Макеевка (ДНР, предградие на Донецк), съобщиха от пресслужбата на Центъра за управление на възстановяването. Доставени са близо 300 тона продоволствия, 300 тона учебници за учениците от 1 до 11 клас за началото на учебната година и около тон мебели за детските градини в региона.

Автомобилите на МИС на Русия доставиха хуманитарна помощ и в Луганск. Общо над 40 товарни автомобила доставиха повече от 400 тона хуманитарни стоки.

От август 2014 г. автомобилните колони на МИС на Русия са доставили за жителите на Луганската и Донецката народна република над 44 хил. тона хуманитарна помощ.