Опит за отвличане на самолет към Сочи

Самолет със 110 пътници на борда, който летял от Харков (Украйна) към Истанбул, бил принуден от боен самолет F-16 да кацне на летището в Истамбул, след като един от пътниците заплашил, че ще взриви самолета, ако екипажа не отклони самолета за Сочи, където в момента се откриват зимните Олимпийски игри, предаде РИА Новости, позовавайки се на турски официални лица. Според първоначални данни, пътникът бил в състояние на алкохолно опиянение.

Пилотът успял да сигнализира за инцидента, след което се намесили турските военновъздушни сили и машината кацнала аварийно в Истанбул. Предполагаемият терорист е гражданин на Украйна. Той се опитал да проникне в кабината на пилота, но не успял да направи това. Скоро след приземяването на самолета мъжът бил задържан.

Става дума за полет на Pegasus Airlines, която е нискобюджетна авиокопания, базирана в Турция. Машината е паркирана в зоната за сигурност и сътрудниците на турските специални служби претърсват самолета за експлозиви, която може да се намира на борда. Пътниците остават на местата си в самолета.

Няма информация за ранени..