ООН: 33-ма загинали и над 200 ранени при сблъсъците в Нагорни Карабах

Най-малко 33 души са загинали и над 200 са ранени в резултат на ожесточените сблъсъци в Нагорни Карабах през почивните дни. Такива данни представи в неделя докладът на Управлението за координиране на хуманитарните въпроси на ООН, предаде ТАСС.

„Според официални източници в Армения и Азербайджан, най-малко 30 войници и трима цивилни граждани са загинали в резултат на бойните действия. Броят на ранените, както мирни жители, така и военни, все още не е официално потвърден. Според неофициални източници, броят им е над 200“, се казва в документа.

По данни на Службата, в засегнатите от бойните действия села живеят общо около 14 400 души. В същото време ООН не разполага с данни за „повредена инфраструктура, евакуирани цивилни лица или хуманитарни нужди“. „Правителството на Азербайджан информира, че вътрешно разселване на хора няма, докато от страна на Армения съобщиха, че 50 души са поискали временно убежище в Ереван. И двете правителства обявиха, че не се нуждаят от международна хуманитарна помощ“, се отбелязва още в доклада.