Оля Aл Ахмед: САЩ разпалиха войната в Украйна!

Две противоположни мнения за резултатите от срещата в Минск по украинския конфликт се сблъскаха в студиото на Нова телевизия. Журналистката и преводач Оля Aл Ахмед защити позицията на Русия като заяви, че върви тотална медийна манипулация на факти и данни – както за сраженията, така и за жертвите от страна на мирното население. Според журналиста Георги Коритаров в споразумението за примирие не е поставен и решен нито един сериозен политически въпрос. „Нещо повече – Порошенко заяви, че има категорично неприемливи условия от Русия, тя не е осъдена като агресор и внушението е, че Западът се опитва да принуди постепенно Украйна да приеме условията на Русия“, заяви Коритаров.

„Много добър анализ е направен във в. „Шпигел“, в който се казва, че САЩ носят вина за разпада на Украйна. Напълно съм съгласна. Цялата тази конфронтация я направи САЩ. Не мога да разбера защо светът без никакви факти и данни обвинява Русия за агресор. Порошенко размахва някакви данни, някакви паспорти. Имайте предвид, че когато взимат някого в армията в Русия, те му отнемат паспорта“, посочи Оля Ал-Ахмед.

„Ако Украйна имаше ядрено оръжие, руснаците не биха дръзнали да окупират Крим“, вметна Коритаров.

Оля Aл Ахмед нарече  „лъч надежда“ датата 15 февруари, когато трябва да се осъществи примирието между Украйна и Русия.

„Моята прогноза е, че Украйна ще се разпадне . Така, както се разпадна Югославия. Защото не може една държава да върви против народите си и да ги разделя с война“, заяви тя.