Оливър Стоун иска да направи филм за Путин

Холивудският режисьор Оливър Стоун съобщи в интервю за РИА „Новости“, че би искал да заснеме филм за руския президент Владимир Путин, предаде dariknews.bg . Лентата обаче няма да е игрална, а документална.

„Бих го интервюирал /Путин/, за да покажа тази гледна точка, която американците не искат да чуят. Бих искал да направя документален филм за него“, отбелязва Оливър Стоун.

От Кремъл са съобщили за РИА „Новости“, че режисьорът е информирал президента за намеренията си. На 4 ноември те са се срещнали в Театъра на нациите на вечер в памет на руския писател, режисьор и актьор Василий Шукшин. „Известно ни е желанието на Стоун да снима филм“, заяви говорителят на президента Дмитрий Песков.

Режисьорът Оливър Стоун е в Москва, за да утвърди окончателно сценария за новия си филм за бившия сътрудник на специалните служби на САЩ Едуард Сноудън. Филмът е наречен „Файловете на Сноудън“ (The Snowden Files). Снимките трябва да започнат в началото на 2015 година.

Оливър Стоун е трикратен носител на наградата Оскар. Сред най-известните му филми са „Взвод“, „Уолстрийт“, „Роден на 4 юли“, „Убийци по рождение“.

Стоун е известен не само с режисьорското си майсторство, но и с политическите си възгледи, които с времето са се превърнали от умерено консервативни в леви и намират отражение в работата му. Той често се изказва в защита на гражданските права и свободи. Неотдавна подкрепи марша във Вашингтон срещу следенето от тайните служби на ползвателите на интернет.