Около 150 хил. руски военни участват в мащабни учения

По нареждане на Върховния главнокомандващ на въоръжените сили на Русия, в Министерството на отбраната на Русия от 26 февруари 2014 г. се провежда внезапна комплексна проверка на бойната готовност на силите от Западния военен окръг, 2 армии на Централния военен окръг и командването на Въздушно-десантните войски, предаде ИТАР-ТАСС.

Поделения и военни части, дислоцирани на територията на Западния и Централния военни окръзи, задействани за проверка на бойната готовност, пристъпват към мащабна предислокация в назначените райони, съобщават от пресслужбата на Министерството на отбраната на Русия.  Командирите са получили заповеди за натоварване по железопътните ешелони, военните летища и последващото прехвърляне на подразделенията и воинските части по полигоните на Министерството на отбраната, намиращи се на значително разстояние от точките за постоянна дислокация. Танковите части и подразделения от Западния военен окръг са приключили натоварването на железопътни платформи и се насочват към местоназначението си.

Много от поделенията и частите от Западния и Централния военни окръзи ще преминат над 1 хил. километра до крайната точка. В кои региони и какви задачи ще трябва да се изпълняват, това командващите армиите и командирите на поделенията ще разберат след отваряне на съответните пакети с инструкции.

В проверката участват около 150 хил. военни от личния състав на различни видове и родове войски на Въоръжените сили и органите на военното управление на Русия. Участие ще вземат и до 90 самолета, над 120 вертолета, до 880 танка, над 1200 единици военна техника и до 80 кораба.

http://itar-tass.com