Одеса между Остап Бендер и Бандера

През последните няколки седмици сме свидетели на нещо нечовешко …

Палежи запалват интернета, обгорели трупове плуват по десктопа ни, хард дисковете на компютрите гръмват от  високото напрежение в Одеса, а очите ни сълзят от кръвта по екраните! Нечувано зверство и аборигенщина! Мислих си, че славянските народи са далеч от дивашките племена на канибалите, но явно имат общ прадядо, който се казва Бандер. Грозните  картини на обгорените трупове едва ли някога ще се изтрият от нашето подсъзнание, а всъщност, желателно е никога да не бъдат заличавани от нашето будно и трезво съзнание! Как да назова тези изроди, които сториха това на Одеса и отпечатаха трайно образите на черно-бяло лента за идните поколения! Как да нарека тези изверги с облик на човеци, а всъщност, не притежаващи нито едно човешко качество!  Да си правиш „селфи” с обгорял труп, е точно толкова „красиво”, като да се снимаш с отрязана глава, както правят брадатите демократи на  „Ал-Каида” в Сирия. Кой сега ще е символ на веселият морски град – Степан Бандер или великият комбинатор Остап Бендер!?!  Разликата в имената не е голяма, но „ по делата им ще ги познаете!”

Одеса – град на морските чайки и влюбените двойки,  Одеса – градът на най-големите  , но добродушни измамници и комбинатори, Одеса – градът на красивите моряци, облечени в бяло, мечта за всяка една девойка – одеситка! В какво я превърнаха ! От бялата Одеса, в черната Одеса, тази на пожарите, на обгорелите трупове, на стотиците убити, чиито тела изсъхваха бавно от нежният морски бриз! Вдовицата Одеса, загубила всичко – и любимият, и синовете и дъщерите си, и неродените деца, изгорени в утробата на майки те….Нечуван геноцид в славянска страна!

Като казах „славянска страна”, предлагам с пълната си отговорност град Славянск да бъде незабавно прекръстен  на „Дикарьск” / от „диващина”/, много ще му отива това ново име, тъкмо ще е в унисон и с новите управляващи! Ще сложат табели при влизане в града „ Добро пожаловать в Дикарьск” , а на излизане няма да има табела, по простата причина, че никой няма да излиза! Град Донецк предлагам да се преименова в „Кровецк”, съдейки по многобройните кървящи по улиците. Да избиваш събратята си по кръв и етническа принадлежност  си е чист канибализъм по славянски! Да убиеш православен свещеник в Славянск  си е чист сатанизъм! Да прекършиш и убиеш бременна в Одеса – си е чист фашизъм! Ако обобщим  всичко  казано  до  тук бих го определила като краен, радикален национализъм  или казано с медицинска терминология – шизофреничен патологичен синдром на самоуничтожението!  Не мога да се примиря с ужасяващите и ежедневно нарастващи  зловещи кадри,  които бълват отвсякъде. Украйна  се нуждае от спешна помощ, но Запада, към когото се е обърнала,  няма да й помогне! Телефон  911 Обама не го вдига, още прокарват  кабела. 112 – Европа вдига и казва : „Изчакайте да приемем вашето обаждане, всички наши оператори в момента са заети”. Украйна загива! Одеса гори, труповете ги изхвърлят  не в урни, а кофите за боклук! А боклука си къде ще хвърлите, на кое бунище. Да не мислите, че Европа ще ви предостави безплатно, като дарение нейното! Одеса не свети повече от красивите крайбрежни фенери, а от вонящите на плът пламъци! Изгориха историята, изгориха могилите на отците и дедите, изгориха спомените, изгориха легендите за „12-те стола и Остап Бендер”,  изгориха животите на онези, които искаха да запазят поне пепелта….Трябва все пак да има 13-ти стол, от който  великият мошеник Остап Бендер да извади пожарогасител, вместо съкровище…Този пъкъл трябва да бъде спрян незабавно! А тези, които го запалиха, те нека горят във вечният ад, който ги чака! Точната дума на руски е : „ напрашиваются”….сиреч „ търсят си го”!

Одеса, ти си морско чадо, изплувай и ги потопи, в противен случай Одеса си търсиш намеса! Когато удавника се дави, най-близкия до него му подава ръка.  Когато подпаленият  гори, този, който е до него го намята с одеало, за до го изгаси! А когато един народ загива, най-близкия до него му помага да оцелее. Ако народът на Украйна чакат пожарната от гореспоменатите телефони, след продължително звънене те само ще чуят : ” за по голяма сигурност вашето обаждане ще бъде записано!” До тогава всичко ще изгори!  Чуй ме, Одеса, красива морска контеса, ако продължаваш така си просиш намеса!

 

 Автор :   Оля Ал-Ахмед