Община Добрич получи поздравителен адрес от побратимения руски град Саратов

Кметът на Добрич Йордан Йорданов получи днес поздравителен адрес от изпълняващия длъжността кмет на град Саратов Сергей Пилипенко по повод 25 септември. Адресът бе връчен от професор Виталий  Ганеев, който с двама свои ученици от Ансамбъл „Радуга“ е на посещение в добруджанския град.

От името на своите съграждани и от свое име Сергей Пилипенко заяви, че в продължение на много векове добри отношения и взаимно уважение  свързват Русия и България. Градовете Саратов и Добрич повече от 20 години са побратимени и поддържат тези дружески отношения, които се основават на историческите общности на славянските народи.

Изпълняващият длъжността кмет определя Добрич като съвременен град с голям културен и интелектуален потенциал и посочва, че трудолюбието, доброжелателството и целеустремеността са залог за неговото успешно развитие. „Надявам се, че и в бъдеще ние ще развиваме многостранни връзки между нашите градове. Пожелавам на жителите на Добрич просперитет, крепко здраве, бодър дух и благополучие“, се посочва още в официалния адрес.