Община Добрич получи поздравителен адрес от побратимения руски град Саратов

Община Добрич получи поздравителен адрес от побратимения руски град Саратов

Публикувано от:

Кметът на Добрич Йордан Йорданов получи днес поздравителен адрес от изпълняващия длъжността кмет на град Саратов Сергей Пилипенко по повод 25 септември. Адресът бе връчен от професор Виталий  Ганеев, който с двама свои ученици от Ансамбъл „Радуга“ е на посещение в добруджанския град.

От името на своите съграждани и от свое име Сергей Пилипенко заяви, че в продължение на много векове добри отношения и взаимно уважение  свързват Русия и България. Градовете Саратов и Добрич повече от 20 години са побратимени и поддържат тези дружески отношения, които се основават на историческите общности на славянските народи.

Изпълняващият длъжността кмет определя Добрич като съвременен град с голям културен и интелектуален потенциал и посочва, че трудолюбието, доброжелателството и целеустремеността са залог за неговото успешно развитие. „Надявам се, че и в бъдеще ние ще развиваме многостранни връзки между нашите градове. Пожелавам на жителите на Добрич просперитет, крепко здраве, бодър дух и благополучие“, се посочва още в официалния адрес.