Обстреляха опълченците с танкове до летището на Донецк (ВИДЕО)

Обстреляха опълченците с танкове до летището на Донецк (ВИДЕО)

Публикувано от:

Група опълченци е отишла да прочиства района около летището на Донецк на 29 септември. Сред целите е било освобождаването на сградата на полицейския участък, хотелът „Полет“ и административния корпус до бившия нов терминал от укрепили се в тях украински военни. Групата обаче се е сблъскала с трудности и към края на деня е успяла да постави под свой контрол само полицейския участък.

Загинали и ранени във вчерашните боеве има и от двете страни. „Украинските военни са минирали територията, командир е намерил 125-милиметрова изненада, която ще се взриви, ако бъде докосната с крак“, съобщава кореспондентът на LifeNews Семьон Пегов.

Военните на Новорусия са успели да заемат една сграда, но по групата за прикритие националната гвардия е открила огън с миномети. Когато са дошли танковете на опълченците, гвардейците са задействали тежка артилерия. Както е станало ясно впоследствие, на първия етаж на разрушения терминал, на около 500 метра от сградата, в която са се били укрепили опълченците, украинците са били паркирали танк.

Вчера вечерта опълченците се опитаха да предложат на украинските сили временно примирие. Украинските военни обаче разстреляха автомобила с преговарящия, въпреки вдигнатото бяло знаме. След това опълчението започна да се подготвя за щателно прочистване на летището.

[embedyt]http://www.youtube.com/watch?v=t5oHFXkGfsg[/embedyt]