Обстановката в Донбас ескалира

Руската федерация обяви, че изведе своята група офицери от съвместния център за контрол и координация по причина некоректно отношение от страна на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ)  към представителите на Руската федерация (РФ), като им се възпрепятства да изпълняват своите служебни задължения и създаването на нечовешки условия на труд.

Украйна не предостави на представителите на РФ  от координационния център транспорт, както и безопасен коридор. Впоследствие офицерите на Руската федерация бяха принудени със свои сили да пресекат разграничителната линия между Украйна и Донецката народна република (ДНР).

Украинските медии изострят и нагнетяват обстановката, като съобщават за настъпателни действия от страна на ДНР и ЛНР, което не отговаря на действителността.

През последното денонощие зачестиха масови обстрели от страна на ВСУ. В нощта на 18 срещу 19 декември на масиран артилерийски обстрел бяха подложени градовете Горловка, Докучаевск, Донецк, Луганск, Стаханов.

Във връзка със събитията, произтекли на 18 декември 2017 година искам да ви уведомя за последствията, които бихме могли да очакваме в близките дни, а именно: – разрив на минските споразумения от страна на Украйна, последвано от пълномащабна военна операция от страна на Въоръжените сили на Украйна.

Началник щаба на батальон със специално предназначение „Патриот“ с позивна „Рамзес“

и военният кореспондент на YouTube-канала „Donbass News“ Цветомир Гетов.

ВИДЕО: https://www.youtube.com/watch?v=5gu_Ptcttu8&feature=youtu.be