Обръщение на вдовици, загубили мъжете си във войната в Украйна към българският народ

Обръщение на вдовици, загубили мъжете си във войната в Украйна към българският народ

Публикувано от:

Обръщение на руските вдовици загубили мъжете си във войната в Украйна към българският народ,  към хората,  които са съпричастни към случващото се в Украйна.

«Скъпи приятели, българи, български жени!

Ние сме на голямо разстояние едни от други, но в мислите си можем да бъдем заедно в този паметен момент. На всички вас във сърцето ви гори пламъка на обичта към руският народ, към славянските добродетели, които свързват нашите народи.

Ние съпругите на нашите мъже от батальон «Восток», Ви молим в този празничен ден в този момент, да се помолим за техните души да се преклоним пред техният избор да не останат безразлични към беззащитните хора на Югоизточна Украйна, към убийствата на деца и възрастни хора и насилените жени от украинските агресори, услужливо подтиквани от западните и американските провокатори.  Ние като всички жени искаме нашите мъже да са до нас, да са нашата опора в семейния живот.

Но уви съдбата ни раздели. Ние нямахме право да ги спираме по пътя на тяхната безименна слава. Ние знаехме ,че те отиват на война. Но ние знаем, че само силно любящо мъжко сърце може да отдаде живота си за други, за ближния, за непознатия, когато чувството за справедливост е дълг. Те не се върнаха за да видят нашата усмивка, ,да прегърнат децата си да погледнат в очите майките си. Те останаха завинаги там между небето и земята, между вятъра и дъжда, между слънцето и луната. Те проляха кръвта си и завещаха примера си на нас, на вас, на нашите и вашите деца. Завещаха ни да пазим добродетелите на съпричастност,  състрадателност и смелост. Те ни показаха, че във всяко време има герои между нас. Поклон пред светлата им памет и смелият им пример.»

Обръщението е с призив за организиране на благотворителна кампания за подпомагане на вдовиците на загиналите опълченци-доброволци във войната за независимост на Донецка и Луганска Република под егидата на господин Владислав Гулевич експерт на списание Международная Жизнь и организатор на движение за подпомагане на бежанците от Украйна в Русия и организацията Русофили в България.

За Владислав Гулевич

Гулевич

Член на Съюза на журналистите в Украйна, политолог, журналист на в. «Час пик», член на експертен екип  на външнополитическото издание на МНвР на Русия «Международная жизнь», аналитик към Центъра на консервативни изследвания по социология на международни отношения към МГУ «Ломоносов».

Координатор на прокта «Западна Рус» в Украйна.

[embedyt]http://www.youtube.com/watch?v=-d7IADmdeiI[/embedyt]