Няма да забраняват руската водка в Ню Хемпшир

Няма да забраняват руската водка в Ню Хемпшир

Публикувано от:

Членовете на законодателното събрание на американския щат Ню Хемпшир блокираха предложението за забрана на продажбата на руска водка, съобщи ТАСС.

Предложението да се забрани продажбата на руска водка бе внесено в законодателното събрания на американския щат в началото на годината. Според вестник “Хил”, който наблюдава и публикува информации от законодателната власт в САЩ, инициативата бе на местния сенатор Джеф Удбърн.

Той искаше местните власти в САЩ да реагират на хакерските атаки, за които действащата администрация във Вашингтон сочи Москва.

Законопроектът на Удбърн предвиждаше създаване на двупартийна комисия в Ню Хемпшир, която да проучи възможностите за въвеждане на антируски санкции на местно равнище. Сенаторът включи в проекта и две конкретни мерки – забрана на местния пенсионен фонд да влага средства в руски ценни книжа и забрана на руската водка.

В момента, според “Хил”, в щата се продават 159 марки американска водка, както и много чуждестранни. С изключение на “Руский стандарт”, не се посочват други марки руска водка. Според данни на изданието, дори водката “Столичная”, която се продава в щата, е произведена не в Русия, а в Латвия.

БГНЕС