Няколко десетки се събраха на протест на Майдана в Киев

Протестите на Майдана в Киев продължават и днес, съобщи кореспондент на РИА Новости.

Към момента на площада в украинската столица са се събрали около 70 души, които се греят около огньовете в метални варели и пият чай. В близост до площада се намират две групи от по десет служители на реда с бронирани жилетки. Комуналните служби почистват територията около площада. Като цяло ситуацията е спокойна.

Движението по улица „Крещатик“ е възобновено, предаде още кореспондентът на РИА Новости.

През почивните дни се проведоха редица мемориални мероприятия в цяла Украйна по случай трагичните събития в Киев през 2014 г., когато при сблъсъците между радикали и силоваци на площада на Независимостта загинаха близо 100 души.

В събота на Майдана възникнаха сблъсъци между органи на реда и радикали, които за щастие, завършиха без пострадали . Активистите установиха палатки на площада, а участниците в масовите мероприятия блокираха движението на транспорта по централната улица „Крещатик“.

Отново в събота група хора с военни униформи, наричащи се представители на организацията „Радикални десни сили“, излязоха на Майдана и поискаха оставката на действащата украинска власт. Те призоваха хората да се съберат на безсрочна протестна акция.