НТВ насърчава зрителите на Украйна да ги гледат на сайта

Телеканал НТВ, ретранслацията на която бе спряна  на територията на Украйна от киевският съд, призовава украинските зрителите да гледат предаванията  на живо от техният сайт.

Киевски районни административен съд във вторник реши да преустанови излъчването на руски телеканали: РТР, „Първи канал“, „Русия 24“ и НТВ в Украйна по време на разглеждането на иска от Националния съвет за телевизия и радио относно законността на тяхната дейност.

„За щастие, тенденциозните решения на новите киевските  власти, оформени със съдебни решения, не влияят на свободния поток на информация в интернет през  XXI век. За един ден и половина, откакто е блокирана транслацията, броят на посещенията от територията на Украйна в ntv.ru, където се излъчва на живо телевизията е нараснал повече от 12 пъти”, съобщават  от сайта на НТВ.

От  канала директно направиха  обръщение към украинските зрители: „Докато скандалната забрана  за излъчване на НТВ не бъде  отменена, посетете нашия уеб сайт или си инсталирайте  на смартфоните  и таблетите  нашите безплатни приложения за  IOS и Android. Никой не може да ви забрани да гледате това, което искате. Отворихме директно излъчване на НТВ и сме подготвени за наплив на аудитория“.

РИА Новости