Нощни вълци дадоха под съд полските граничари

Нощни вълци дадоха под съд полските граничари

Публикувано от:

Байкърите, за които се знае, че са любимци на руския президент Владимир Путин, се надяват съдът да признае действията на граничарите за нарушаващи закона и че ще им изплатят не само загубите от несъстоялото се пътуване до Берлин, но и моралните щети.

„Ако жалбата ни бъде отхвърлена, ще се обърнем към апелативния съд. Ако и това не подейства, ще отидем в Европейския съд по правата на човека в Страсбург“, обеща представител на „вълците“, пише в. 24 часа

Припомняме, че на 25 април „Нощните вълци“ тръгнаха от Москва на мотопробег, посветен на 70-годишнината от победата над нацистка Германия по време на Втората световна война. Планираният маршрут на байкърите преминаваше през Минск, Брест, Вроцлав, Бърно, Братислава, Виена, Мюнхен, Прага и завършваше в Берлин. В Полша планираният пробег на байкърите, които са и поддръжници на присъединяването на Крим към Русия, предизвика широк обществен резонанс. Варшава предупреди, че няма да ги допусне на своя територия – първата страна от Шенген по пътя на мотоциклетистите, както се и случи на 27-ми. Руското Министерство на външните работи определи действията на Варшава като „необосновани и предизвикателни“.