Нов театър НДК предлага “Руската песен в душата ми”

Нов театър НДК предлага “Руската песен в душата ми”

Публикувано от:
Нов театър НДК предлага истинско музикално пиршество за любителите на руската авторска песен. “Руската песен в душата ми” е цикъл от тематични вечери, в които ще може да чуете най-доброто от руските поети с китара в изпълнение на Юлия Стоянова. Ще й акомпанират китаристът Васил Бележков и пианистът Александър Бахнов. 20 януари от 19.30 ч., Нов театър НДК.

Идеята за този цикъл от концерти се заражда през миналата година, но нейните корени водят към далечната 1980 г., когато се пробуждат дълбокият интерес и обичта на Юлия Стоянова към руската музика и театър.

Целта на този проект е да запознае българската публика с историята и произведенията от различни жанрове на руското песенно творчество – от авторска песен, през руски романс до руска филмова музика.

В първия концерт, разказващ историята на Руската авторска песен, се преплитат личната история с поезията и музиката не само на известните у нас Булат Окуджава и Владимир Висоцки. В програмата са включени произведения и на по-малко познати в България автори и изпълнители като Юрий Визбор, Александър Суханов и Александър Долски.

Първият от серията концерти е на 20 януари от 19.30 часа в Нов театър НДК. Цената на билетите е 12 лева.

Билети на касите на НДК и на адрес: http://www.ticketportal.bg/podujatie_search.asp?ID=44069