Новото секретно руско оръжие за първи път ще участва в Парада по случай Деня на Победата

В Парада на Победата на Червения площад в Москва на 9 май ще приемат участие 15 хил. души, ще бъдат представени легендарните танкове Т-34, както и новото секретно руско оръжие, което ще бъде показано за първи път. Това разказа ръководителят на администрацията на руския президент Сергей Иванов в интервю за телевизия RT.

„Ще бъдат представени новите, не демонстрирани по-рано образци на въоръжение и военна техника, като например ракетният комплекс РС-24 „Ярс“, БТР-и и високоточни артилерийски установки“, уточни Иванов.

„По време на парада ние също така ще имаме възможността да видим знаменитите Су-30 и Су-35. Това са най-новите, ултрасъвременни изтребители“, отбеляза ръководителят на администрацията на руския президент. Той добави, че „ще се състоят и пет парада на кораби от Военноморския флот в руските градове-пристанища, както и пет авиошоута“.

В главната база на Северния флот в Североморск (Мурманска област) в Деня на Победата ще се проведе военноморски парад, в който ще приемат участие най-новите атомни подводници „Владимир Мономах“ и „Северодвинск“, както и дизел-електрическата подводница „Калуга“.

подводница

Както съобщи ТАСС, позовавайки се на информация от пресслужбата на Северния флот, североморците ще участват и в парада в Мурманск, където за първи път ще бъдат представени пусковите установки на зенитно-ракетния комплекс С-400 „Триумф“, постъпили в дивизията на противовъздушната отбрана на флота през 2015 г.