Новогодишна елха на Русия на Съборния площад ще бъде украсена в стил „съветско ретро“

Главната новогодишна елха на Русия на Съборния площад в Кремъл ще бъде украсена в стил „съветско ретро“. Новият дизайн е утвърден от организационен комитет за подготовка на празника, съобщиха за ТАСС от Управлението по делата на президента.

„Елхата ще бъде украсена с големи играчки – горски животни като зайци, мечки, сови, ще има също шишарки, топки, камбанки, звезди, парашути, дирижабли, фигурки на космонавти, часовници“ – разказват от управлението. Няма да липсват гирлянди и разноцветни знаменца с надпис „Честита Нова година!“.

За украсяването на елхата е предвидено да бъдат използвани хиляда големи украшения, изработени от руски производители по индивидуална поръчка. Новите украшения ще бъдат допълнени от по-малки топки, останали от украсата на новогодишните елхи от предишни години.

„През тъмната част на денонощието Кремълската елха ще бъде осветена от светодиодна гирлянда с дължина от километър и половина от 7500 светодиодни енергоспестяващи лампи със син, червен, бял и жълт цвят“ – разказват от управлението. В ретро стил ще бъде декорираната и основата, на която ще бъде поставена елхата.

 

Източник: dariknews.bg.