Нови разкрития за убийството на Борис Немцов

Нови разкрития за убийството на Борис Немцов

Публикувано от:

Борис Немцов е бил убит заради оскърбления към мюсюлманите и пророка Мохамед. Това стана ясно след като бяха огласени нови разкрития за разстрела на политика от опозицията. Заподозреният за убийството Шадид Губашев е направил признания, в които е изтъкнал именно тази причина.

В Московския окръжен военен съд показанията му бяха прочетени от прокурор Мария Семененко, пише „Звезда”. Самият подсъдим обаче по-късно се отказа от думите си и обяви, че е невинен. Според Губашев, той е говорил това, което му е било казвано. При това от официалните документи става ясно, че самият той не е участвал в ликвидирането на политика и е разбрал за убийството от брат си.

Губашев поясни, че е изпаднал в депресия, когато е разбрал, че Немцов е бил убит, и е започнал да уточнява защо това е било направено. „Те казаха, че той е оскърбил пророка Мохамед и мюсюлманите”, уточнил е той.

На Губашев било дадено обяснение, че по Немцов е стрелял Дадаев, а неговият брат Анзор в хода на операцията е бил само шофьор. Беслан Шаванов, загинал при задържането си, е изпълнявал функцията на човека за проследяване. Борис Немцов бе застрелян на Големия Москворецки мост в центъра на Москва на 27 февруари 2015 година. Политикът почина на място.

По подозрение в убийството бяха задържани Заур Дадаев, Тамерлан Ескерханов, Хамзат Бахаев, Анзор и Шадид Губашев, предават от Блиц.