Нови подробности за свидетелката на убийството на Немцов

Появиха се нови подробности за моделът Ана Дурицкая 23-годишната украинска гражданка, която стана единственият свидетел на убийството на руския опозиционер Борис Немцов, пише «Звезда».

В момента, в който се е стреляло по Немцов, Дурицкая е била до него. Благодарение на нейните показания следователите успяха да установят хронологията на събитията на трагичния случай.

„В момента Ана все още се намира в шоково състояние. Моделът прекара цялата нощ в следственото отделение за да дава показания, съобщиха от следствената служба.

Дурицкая е родена през 1991 година в Белая Церковь. Завършва счетоводство в Националния Икономически университет „Гетман“ . На 19 години става модел, но търси изява в качество на счетоводител-аудитор. Чрез приятели се запознава с известния руски политик Борис Немцов, пише блогър в livejournal on.

След убийството на Немцов, профилът на Дурицкая в руската социална мрежа VK е премахнат.

По-рано се съобщаваше, че Дурицкая чакала Немцов в ГУМ, където двойката планирала да вечеря. Около 23:00 опозиционерът и моделката тръгнали пеша по крайбрежната Василевски Спуск на Големия Москворецки мост .

LifeNews се свърза с близките на Дурицкая – приятелките й в Киев, където тя живее. Те разказаха, че родителите на Ана са били против връзката й с руския политик, който е по-възрастен от нея с 30 години. Те често се опитвали да убедят дъщеря си да прекрати съжителството си с Немцов.

55-годишният руски политик и 23-годишната украинка съчетавали съвместния си живот както в Киев, така и в Москва.

Въпреки молбите на родителите, Ана отказвала да прекрати отношенията си с Немцов.

Ето какво разказа за LifeNews нейна близка приятелка Юлия:
„Те се запознаха преди 3 години и между тях веднага пламнаха чувства. Те почти веднага започнаха да живеят заедно. При различни обстоятелства живееха в два града – Москва и Киев“.

Както стана ясно, в Киев двойката живеела в апартамента на Ана, а в Москва в жилищата на Немцов. По думите на Юлия, двамата наистина имали силни и истински чувства един към друг. Те често прекарвали свободното си време в чужбина, като спонсор на тези пътувания, разбира се, винаги е бил Немцов.

Приятелката на Ана Дурицкая обаче нищо не знае, дали моделката е имала ревниви обожатели. Преди Немцов, Ана се е срещала с различни „млади мъже“.

Припомняме, че руският политик Борис Немцов е застрелян на Големия Москворецки мост в центъра на Москва късно вечерта на 27 февруари. Неизвестен е застрелял Немцов в гръб с четири пистолетни изстрела.

В момента следователите водят разследване, за да изяснят причините за убийството на опозиционера. Разглеждат се различни версии на престъплението, като един от мотивите се счита – ревност.

Както съобщи по-рано LifeNews, възможно е на Немцов да са отмъстили за аборта, направен от любовницата му. Според някои данни, 23-годишната Дурицкая наскоро се върнала от Цюрих (Швейцария), където е направила аборт, а Немцов платил разходите.