Новият украински министър на отбраната симулира подписване на документ

Украинският министър на отбраната на Украйна генерал-полковникът Валери Гелетей симулира подписване на документ, предаде RT.

След като положи клетва, новият украински министър на отбраната се зае да подписва документ за встъпване на длъжност, използвайки писалка със затворена капачка. Министърът буквално емитира, че подписва документ. Фото на тази симулация се разпространи светкавично в украинските социални мрежи.

Новият глава на украинското министерство на отбраната Валерий Гелетей бе назначен на този пост на 3 юли. Кандидатурата му е предложена на Върховната рада от президента Петро Порошенко.

Преди това, Гелетей е ръководил Управлението на държавната охрана на Украйна. На тази длъжност той е бил назначен през март от и. д. президент Алексаднър Турчинов. Но този пост за Гелетей не е нещо ново, тъй като вече е бил ръководител на Управлението, когато през 2007 година е назначен на тази длъжност от президента Виктор Юшченко, а два месеца след това получава званието генерал-лейтенант.

Още в първото си обръщение във Върховната рада, новият министър на отбраната на Украйна Гелетей заяви, че Севастопол ще бъде украински и също обеща да проведе там парад на Победата.