„Нова опера“ с номинация за най-добър театър в Лондон

Московският театър „Нова опера” е номиниран за международната оперна награда в категорията „Най-добър оперен театър” в престижния лондонски конкурс International opera awards 2015.

Отличията в 14 категории ще бъдат връчени за трета поредна година на 26 април в английската столица. Сред номинираните са също така режисьорите Греъм Вик и Робърт Карсен, сопраното Анна Нетребко, Соня Йончева и много други. За „Най-добър театър” за 2015 г. с московския театър „Нова опера” се състезават Английската национална опера, немската „Комише-опер”, белгийската „Фламандска опера”, австрийският „Оперен театър Граца” и белгийският „Кралски театър „Ла Моне”.

Ежегодното раздаване на наградите има за цел да окаже подкрепа на начинаещите оперни таланти. За първи път церемонията по награждаването се състоя през април 2013 г. и беше под егидата на Фонда за международна оперна премия, който е основан през 2012 г. от Гари Хайман — меценат и любител на операта, и Джон Елисън — главен редактор на английското списание „Опера”. / в.Русия днес