„Нова Зора” призова държавните институции на България да се отнесат с разбиране към Русия

Откъс от  политическата резолюция на II конгрес на ПП „Нова Зора”:

Конгресът на ПП „Нова Зора” приветства възсъединяването на Крим и Русия като тържество на правдата и надеждата, като възраждане на нормите на международното право, погребано от еднополюсния свят, като генерална промяна на силовите линии в света между доброто и злото.

Вторият редовен конгрес на ПП “Нова Зора” с тревога отбелязва не само недомислените и достойни за порицание русофобски заклинания на президента Плевнелиев по отношение на Русия, но и тихата враждебност, която излъхват към нея и към мястото й на фактор и полюс в европейския и световен живот някои изявления на министри-социалисти в правителството на Пламен Орешарски.

ПП “Нова Зора” предупреждава, че политиката на враждебна активност на правителствени кръгове по отношение на Русия след събитията в Украйна и референдума в Крим би отслабила подкрепата за кабинета не само със силите на българските леви патриоти, но и от страна на значими обществени слоеве, подкрепящи сътворения от историята геополитически, икономически, културен и духовен съюз между българи и руси.

ПП “Нова Зора” призовава висшите държавни органи на републиката за разбираща позиция към Русия като цивилизационно ядро на общия славянски свят и категорично се противопоставя на позицията България да бъде поддръжник на разпалващия се геополитически пожар и тази позиция да бъде оправдавана като задължение, произтичащо от принадлежността ни към ЕС и членството в НАТО.

ПП “Нова Зора” заявява, че всяко изказване, подстрекателска позиция или враждебно действие в създадената обстановка е против националните и цивилизационни интереси на България.