Новата Lada Vesta комби

Новата Lada Vesta комби

Публикувано от:

Руският производител АвтоВАЗ патентова външния дизайн на Lada Vesta, във вариант комби. За това свидетелства документацията, която може да се види в открита база на Федералната служба по интелектуална собственост бе („Роспатент”).

Бъдещия нов модел, както стана известно по-рано, технически няма да се отличава от седана Lada Vesta. Комбито на популярната руска марка ще получи същите двигатели, както и различните опции на оборудване, пише autonews.ru.

Снимка 254138

 

Припомняме, серийното производство на новия модел Vesta започна на 25 септември миналата година в завода на компанията в гр. Ижевск. При голяма интерес продажбите стартираха  от 24 ноември същата година.

В първите седмици Vesta се предлагаше само с руски двигатели с обем  1,6 литра и мощност 106 конски сили. После започна да се продава  и с двигател на алианса  Renault Nissan обем 1,6 л и мощност 114 кански сили. Както и с руския двигател с обем  1,8 л, развиващ мощност от  123 конски сили. Всички двигатели на модела Vesta съответстват на екологичните норми Евро-5.

От този септември автомобилът получи и нови опции на оборудване – климат-контрол и странични въздушни възглавници, бързо почистване на стъклата от обледяване. Нивото на комплектация Comfort за Lada Vesta А включва и електрическо подгряване на всички прозорци, 16 цолови лети джанти и други екстри.