Ноам Чомски: САЩ стоят зад Ислямска държава

САЩ ли стоят зад Ислямска държава, вижте теорията на един от големите общественици Ноам Чомски!

САЩ стои зад Ислямска държава! Шокиращото изказване бе направено не от друг, а от един от най-видните хуманисти, общественици и философи на нашето време Ноам Чомски. По думите Ислямска държава е истински съвременен Франкенщайн създаден не от друг, а от САЩ. И подкрепено от един от най-добрите анализатори на ЦРУ. Професор Чомски обаче не визира финансово-икономическия октопод на опиумната мафия, чиито конци дърпат отново Щатите, а естествените политически процеси довели до най-новия бич на Изтока.

Появата на  Ислямска държава  и общото разпространение на радикалния джихадизъм е много естествен резултат от чука, който Вашингтон размаха над крехкото общество на Ирак, което едва оцелява след убийствените санкции на САЩ и Великобритания, които бяха толкова огромни, че двамата уважавани международни дипломати, подадоха оставка в знак на протест, заявявайки, че санкциите са „геноцид“ за иракското общество.

Потвърждение на теорията на Чомски прави и бившият оперативен анализатор на ЦРУ Греъм Фулър. Той заяви, че САЩ са един от основните създатели на Ислямската държава.“Съединените щати не планираха създаването на Ислямска държава, но техните разрушителни интервенции в Близкия изток и войната в Ирак бяха основните причини за раждането на Ислямска държава„, казва той, пред портала Трутаут.

Подобно е положението и с Украйна. Както се оказа кризата там е изкуствено създадена и умишлено подклаждана от САЩ, които дори направиха опит да разположат свои бази в района и да засилят влиянието си в Източна Европа и най-вече в Прибалтика.

На въпроса, които са целите на американската политика в Украйна“, освен че причинява проблеми и след това оставя другите да свършат мръсната работа“, Чомски отговаря:

„Веднага след падането на Берлинската стена, а след това и след разпадането на СССР, САЩ започнаха да търсят начини да разширят своята доминация, сред които е и членството в НАТО, като „анексират“ районите, които бяха освободени от руски контрол — нарушавайки устните обещания към Горбачов, чиито протести бяха отхвърлени. Украйна е сигурно следващия зрял плод, който САЩ се надяват, че ще откъснат от дървото. Съединените щати са в основата на сегашната украинска криза“, категоричен е Ноам Чомски.

Изводите  и коментарите оставяме на вас.

razkritia.com

Източник: razkritia.com