Никола Бонал: Центърът на света сега е в Русия

Преди 15 месеца Виктория Нуланд подготвяше война срещу Русия, като организира преврата в Украйна и мобилизира слабата и опозорена Европа, пише френският философ Никола Бонал. Сега тя кротко пристигна в Москва, за да подкрепи Минските договорености. Внезапно подстрекателите на войната станаха меки и разкайващи се и загубили гордостта и паметта си, пристигат при Путин, както ученикът идва при мъдреца, когото по-рано е оскърбил.
Атлантическата рушаща се империя се подчинява на Центъра – евразийския стопанин на света. Тъй като Путин повече не е цел за Запада, а Русия не е повече регионална държава, заедно с неговия китайски съюзник – е стопанин на света.

Този, който управлява Центъра, управлява света, каза веднъж Макиндер (виден английски географ и геополитик, член на Тайния съвет, основател на теорията за „Хартланд”). Спомнете си как съветите на тъпия и немощен професор Бжежински ускориха въоръжаването на Китай и Индия от Русия.
Русия сега е управляваща световна държава, въпреки относително скромното си население и шестия брутен вътрешен продукт в света. Но тя управлява Центъра и има правилни съюзници. Това не са Естония или Португалия, а Бразилия, Южна Африка и Китай, който отново използва своята хилядолетна мъдрост и своята днешна фантастично мека сила, за да ни избави от щатския долар, който води началото си от края на златния стандарт през 1971 г. Украйна сега загива и губи, благодарение на „американската свобода и процъфтяване”, но и тя подписва договори с Китай и използва юана и гривнята.

Америка сега дори не е регионална власт. Вижте как оскърбяваха Обама латиноамериканските страни преди един месец. Всеки лидер взе думата, за да го упрекне в неправилни постъпки или да предотврати всяко империалистическо попълзновение. Освен една група луди западни журналисти и европейски комисари, кой още ще повярва в американската власт в наше време? Поинтересувайте се какво мисли Натаняху…
Предсмъртното признание на Хитлер не беше случайно. Европейските и американските елити са безумни и жестоки; те го показаха в миналите години – от Либия до Сирия и от Донбас до Египет. Те са некомпетентни и слаби.

Обама е много слаб човек, както Оланд във Франция или Камерън в Англия (чиято некомпетентност нажежава Шотландия), което частично мотивира този внезапен изблик на миролюбие.
Липсата на западни лидери на церемонията на 9 май показа липсата на тактичност, както казваме в Париж. В действителност това може да се определи като признаване и оправдаване на нацистката агресия срещу Русия, на разузнаването на нацистките западни действия, на които ние помагахме от 2011 г., когато Саркози и неговите главорези от НАТО разрушиха Либия и унищожиха 200 хиляди либийци и ускориха африканската миграция в Европа.
Посмъртното признание на Гитлер към Европа, колкото и парадоксално да звучи, е признание на руската власт и нейните съюзници. Русия не е обединена с колебаещия се клоун Доналд Туск или с Латвия. Нейните съглашения са по-сериозни и Америка най-накрая го проумя.
Който е гледал Парада на Победата, е забелязал, че той беше важно послание – Русия е първокласна държава, поддържана от Китай и Индия, чиито войници също участваха на парада.
Докато загниващият Запад, потънал в собственото си самомнение, се отнесе пренебрежително към празнуването на Победата, която Червената армия удържа над Хитлер, три големи държави в света се обединиха, които имат огромни континентални територии.
Трябва да си ням или френски официален журналист, за да си помислиш или напишеш, че Русия се чувствала оскърбена или изолирана. Това е абсолютно неправилно, това е признак на идиотизма, който ще срине нашите икономически системи.

Празнуването на Победата в Москва показа, че Вашингтон не успя да изолира Русия. Онова, което направи САЩ, още повече сплоти БРИКС. Вашингтон постепенно разбира, че не е световна държава, както беше по-рано. Саудитска Арабия прави каквото иска и повече не се кланя на глупавия си стопанин.

Както и други страни, с изключение на Западна Европа и Япония, в които икономиката от 80-те години се контролира от Централната банка, която е в ръцете на ЦРУ. Великолепните постижения на Япония харесват на американския стопанин.
Централната банка може много лесно да изтрие всяка икономика, много по-серозно от всяко оръжие.

Китайците знаят това и затова отхвърлят долара. Това е въпрос на време, ако агитаторът-неоконсерватор във Вашингтон не заповяда на следващия ексцентричен американски президент да нанесе ядрен удар срещу човечеството. Американските яястреби и неоконсерватори очакват, че следващият президент – Джеб Буш или Хилари Клинтън, ще поеме друга програма. Да се надяваме, че Путин и Китай ще предотвратят разрушаването на света.

Сблъсъкът на цивилизациите е на практика сблъсък на Запада срещу останалата част на света, което е 90% от човечеството.
Някога, по времето на студената война, Сартър писа, че всеки антикомунист е куче. И беше прав, тъй като в онези времена всички в света – китайци, азиатци, африканци, латиноамериканци, руснаци, искаха да бъдат комунисти. Всички бягаха от империализма.

Така всички бяха комунисти, освен Запада, който използва тероризма, за да предотврати растежа на комунизма в Европа.
Но нека да бъдем оптимисти и да се надяваме, че Путин ще убеди или ще даде на В. Нуланд да разбере, която е жена на Робърт Каган, американски политолог и идеолог на неоконсерваторите. В края на краищата всяка жена, дори да е постмодернистка и американизирана, както казват, е родом от Венера…

Автор: Никола Бонал

Източник: Издателство „Распер“