„Неприятелите на Русия вече използват създалата се ситуация за своите цели“

Убийството на опозиционния политик Борис Немцов трябва да се разследва колкото се може по-бързо, защото неприятелите на Русия вече използват създалата се ситуация за своите цели и това може де има последствия, които отиват твърде далече, заяви лидерът на  Комунистическа партия на Руската федерация Генадий Зюганов.

Според него убийството на Немцов, извършено тази нощ в центъра на Москва, трябва да се разглежда „като жестока кървава провокация против нашата страна и срещу всеки гражданин на Руската федерация“.

„Трябва да се прояви оперативност, да се привлекат най-талантливите сили и спешно да се разследва това престъпление“, посочи Зюганов. Той приведе редица примери от историята, когато големи конфликти са започвали след „на вид частни инциденти“. „Явно санкциите не са достатъчни, необходими са кървави жертви, за да се предизвикат безредици в центъра на Москва“, отбеляза той.

Лидерът на руските комунисти каза, че през цялата си политическа кариера нито веднъж не се е срещал с Немцов, с когото са били на коренно различни позиции, но отдаде дължимото на неговата откритост и на куража му като политик.

По материалите на БТА