Ненчев се извини за ниско прелетели над събора в Рожен US военни самолети

Ненчев се извини за ниско прелетели над събора в Рожен US военни самолети

Публикувано от:

Министърът на отбраната Николай Ненчев се извини от парламентарната трибуна на всички хора, посетили събора в Рожен миналия уикенд, които са се почувствали “обезпокоени” от ниското прелитане на американски военни самолети в района в петък. В отговор на въпрос от депутата Волен Сидеров (“Атака”) той обясни, че военнотранспортните самолети С-130 от американските ВВС са участвали в приключилото в продължаващото до неделя учение “Тракийска звезда”.

“По време на занятията са изпълнявани полети на малка височина в планински райони. Маршрутите се планират така, че да се избягват населените места и трасетата на гражданската авиация. От ръководството на ВВС обаче не са отчели провеждането на събора”, обясни Ненчев.

Той допълни, че е изпратил писмо на командващия ВВС генерал-майор Румен Радев с настояване подобни недоглеждания да не се повтарят. Волен Сидеров от своя страна обяви, че ниското прелитане на самолетите е била груба демонстрация на сила. “Летяха като по време на война, пикиращо, с явно намерение да всеят страх”, допълни депутатът.

Източник: в. 24 часа