Немски комик осмива медиите за начина, по който отразяват събитията в Украйна

Немският комик Кристиан Ейринг посвети част от предаването си Extra 3, което се излъчва всеки четвъртък по телевизия NDR, на осмиването на начина, по който медиите отразяват събитията днес, съобщава РИА Новости.

Водещият даде пример на това, как американците „доказаха“, че Русия е обстрелвала Украйна с ракети. „Господин президент, имам честта да ви съобщя, че ние имаме доказателства! Извинете… стана грешка. Това не беше тази рисунка – тази я нарисува моята дъщеря. Ето това са истинските доказателства – картинката, която нарисувах сам!“, посмя се водещият, държейки в ръце лист с неразбираеми драсканици.

Авторът на шоуто е изумен от доказателствата, които представят Щатите. Според него, те имат достатъчно агенти от специалниет служби, които, както си личи, „следят само за правилното паркиране в центъра на Донецк“.

Според Ейринг, никой до този момент не знае какво точно се е случило с малайзийския Боинг в Украйна. Немският комик тук дава за пример случая от 1988 г., когато американските военни случайно свалиха иранския самолет Airbus-A300 над Ормузкия проток, където загинаха над 300 души.

Комикът припомни, че американският президент Буш-старши тогава заяви, че екипажът на военния кораб е действал правилно и трагедията е била просто случайност, която е нормално да се случи по време на война.

„Помните ли после какви бяха суровите икономически санкции срещу САЩ? Не? Аз също!“, възкликва водещият.

Според комикът, катастрофата на малайзийския Боинг в Украйна е използвана от всички страни в конфликта за осъществяване на собствени цели. Получава се така, че не е ясно на кого може да се вярва, тъй като всички твърдения са вадят от контекста и се подлагат на манипулация.

 

http://www.youtube.com/watch?v=BvAW7wNFLZ0