„Независимая газета“: действия на руската авиация в Сирия дадоха резултати

Започналите миналата седмица активни действия на руската авиация в Сирия вече дадоха забележими резултати, пише „Независимая газета“. Те доведоха до бягството на наемниците и муджахидините от позициите им, както и до активно информационно противопоставяне от страна на САЩ, Саудитска Арабия и Турция, които видимо са шокирани от бързите успехи на Русия на сирийския плацдарм, съобщава focus-news.net.

Руското министерство на отбраната съобщи за плановете си за увеличаване на интензитета на въздушните удари по позициите на забранената в Русия „Ислямска държава“ и други радикални ислямистки групировки. Това каза миналата събота началникът на Главно оперативно управление на руския Генерален щаб генерал-полковник Андрей Картаполов. От неговите думи излиза, че руските бойни самолети почти всеки час ден и нощ са бомбардирали позициите на ИД. „За тези три денонощия на нас ни се удаде да поразим материално-техническата база на терористите и съществено да снижим бойния им потенциал“. Военното ведомство съобщава за бягство на бойците от позициите им, включително от Ракка, столицата на „Ислямска държава“. Тези данни се потвърждават от много световни медии.

Въоръжените сили на Русия имат намерение напълно да унищожат ИД. Този извод потвърждава и директорът на департамента по въпросите за новите заплахи на външно министерство Илья Рогачев. Той заяви тези дни, че Русия може да започне да бомбардира терористите и на територията на Ирак, ако властите в страната се обърнат към Москва с подобна молба.