Невена Цонева заминава за Русия

Невена Цонева заминава за Русия

Публикувано от:

Невена Цонева заминава за 20 дни в Русия, за да пее на престижния фестивал “Нова вълна 2015”.

Там изпълненията ѝ ще оценяват естрадната звезда Филип Киркоров и продуцентът на Лара Фабиан – руският композитор Игор Крутой, чиято “Академия за популярна музика” организира конкурса.

Невена подала документи за виза навръх рождения си ден на 17 август. “Драгомир Драганов и Катя от “Ритон” ми помогнаха много, обясниха ми за процедурата.

Те често пътуват до Русия, без тяхната помощ може би нямаше да успея да замина. Визата ще излезе в началото на септември” – разказа пред “24 часа” тя.

Невена Цонева беше избрана да представи България в Сочи на полуфинала на “Нова вълна”, който се проведе в СОК “Камчия” през април.

Половинката на Венко от “Ку-ку бенд” не говори руски, но скоро ще ѝ се наложи да пее на чуждия език, защото в една от фестивалните вечери участниците трябва да изпълняват песен на руски композитор, който също ще е сред оценяващите.

“Няма да ми е за първи път, това не ме притеснява. През 2008 г. трябваше да науча песента “Жестока” на румънски за фестивал в Румъния.

Когато я изпях, ме питаха дали не съм живяла там и казаха, че нямам никакъв акцент” -разказа талантливата Невена.

Фестивалът в Сочи започва на 2 октомври и ще е пет вечери, три от които състезателни. В тях участниците трябва да пеят руски песни, международен хит, хит от своята държава и песен, писана за тях.

Източник: lifestyle.ibox.bg