На чаша руски чай

Хубавият чай не е напитка, а преживяване. В прекрасна атмосфера, изпълнена с любов към руската музика и култура Национално Движение Русофили – град Свищов покани на 27 януари 2016 година приятелите на Русия ”На чаша руски чай”.

Специален гост на празника бе госпожа Любомира Петрова – Секретар на Община Свищов. Председателят на общинското движение господин Игнат Ангелов поднесе специален поздрав към всички присъстващи и сподели намерението си да популяризира изучаването на руския език в училищата в града.

Музикалните изпълнения на Никол Борисова и Ивана Балдъркова от клуб „Естрада” с музикален педагог Антоанета Георгиева направиха вечерта неповторима и запомняща се. Присъстващите се докоснаха до руската душевност и с изпълненията на мъжка вокална група при пенсионерски клуб „Нове”. За празничното настроение се погрижиха и музикалните изпълнители Амелия и Николай, които стоплиха сърцата на публиката с прекрасните си песни.

Учителката по история в СОУ „Николай Катранов” Галя Иванова, наградена за участието си в Националния конкурс „Не се гаси туй, що не гасне”, сподели своите впечатления от посещението си в Москва през лятото на 2015 година. В нейните спомени  ще остане като уникален, магнетичен и неповторим град. Една сбъдната мечта.