На чаша руски чай

На 22 февруари в прекрасна атмосфера, изпълнена с любов към руската музика и култура се проведе традиционната вечер „На чаша руски чай”. Срещата беше организирана от Общинското ръководство на Национално движение „Русофили” гр.Свищов и посветена на Трети март. Присъстваха освен организираните членове на движението и много симпатизанти и убедени русофили, повече от 100 души.

Председателят на общинското ръководство господин Игнат Ангелов поднесе специален поздрав към всички присъстващи и говори за историческите корени на дружбата между двата братски народа – руснаци и българи. Тези корени се подхранват от общия ни славянски произход, от славянската азбука, език и култура, единство на вярата ни – източно православие. Дълги години имахме общност в икономическото ни развитие, през което време България постигна забележителни успехи. Насочи вниманието на присъстващите, че в дейността си нашето движение трябва да полага усилия за приобщаване на младото поколение към ценностите на дружбата между нашите два народа. Успехите на нашето ръководство са свързани с активното участие на учащата младеж в конкурса „Не се гаси, туй що не гасне“. Имаме редица национални награди, а две деца са изпратени на екскурзия до гр. Москва.

IMG_20170810_170714IMG_20170812_150021

Музикалните изпълнения на Преслава Петкова, Карина Илиева, Калина Кънева и Весела Иванова от школа за поп и рок изпълнители с вокален педагог Антоанета Георгиева направиха вечерта неповторима и запомняща се.

За празничното настроение се погрижиха и музикалните изпълнители Амелия и Николай, които стоплиха сърцата на публиката с прекрасните си песни. Народните хора и танците продължиха през цялата вечер.

Искра Гайдарова