На Олимпиадата в Сочи ще бъде забранено на зрителите да крият лицата си

СОЧИ. В официалния сайт на Олимпиадата 2014 в Сочи, се появи информация, която оповестява правилата за провеждане на игрите, предаде Интерфакс. На зрителите се препоръчва да се погрижат за закупуването на билетите в по-ранен срок, както и  резервирането на хотели, а също е задължително осведомяване с правилата за пребиваване на спортните обекти.

На стадионите се забранява да се внася оръжие и опасни предмети, сигнални ракети, бомбички, пиратки и др. За поддържане на спортистите на феновете се позволяват само свирки и рогове, а размерите на плакатите и флаговете да не надвишават размерите 2×1,5 м.  Зрителите ще могат да носят със себе си сгъваеми столчета и чанти с не по-голям обем от 50x50x50 см. Снимането на събитията може да се осъществява без използването на светкавица, но при това да не се използват устройства с лазерно излъчване или създаващи излишни шумове.

Забранява се,  да се наскърбяват други лица или подклажда вражда и ненавист, в това число чрез използване на плакати, транспаранти, уронващи достойнството на хора, групи, националности, раси, религия, език и др.  В това число, се забранява покриването на лицата на зрителите с маски и подобни.

Забранява се каране на велосипеди в спортните обекти, хазартните игри, рекламните акции и др. Същото важи и за употребата на алкохолни напитки, за което ще бъдат определени специални зони. На цялата територия на Олимпийския парк е забранено тютюнопушенето. Препоръчва се, зрителите да не внасят на спортните площадки храна, напитки, освен тези, които ще бъдат закупени на място. Изключения ще има само за детски пюрета и подобни. Нарушителите ще бъдат санкционирани с отстраняване от олимпийските обекти, а в по-сериозните случаи, може да бъдат отнети паспорта и акредитацията..