Нашите либерали отдавна са разбрали чии ботуши трябва да чистят

Секция „Русофоби“ цял ден се тресат от гняв и изпадат в истерия все едно са видели Путин на „Орлов мост“.

Сори, нищо праведно не виждам в днешния ви русофобски гняв.

Това пише във Фейсбук страницата си журналистът Петър Волгин по повод някои от коментарите по повод изказването на Пьотр Толстой, известен руски телевизионен водещ и бъдещ депутат от партията на Путин „Единна Русия“, който в реплика на кореспондента на БНТ „Пожелаваме му, ако влезе в Думата, да води доброжелателна политика към България“, Пьотр Толстой отговаря: „Разбира се. Просто ще я купим цялата. Половината от крайбрежието вече купихме“.

„С голямо безпокойство забелязвам как представителите на либералстващата българска общност, секция „Русофоби“ цял ден се тресат от гняв и изпадат в истерия все едно са видели Путин на „Орлов мост“. Безпокоя се да не се „инфарктокапичне“ /думата е на Валери Петров/ някой особено истерясал русофоб.

Щях да повярвам в техния чист патриотизъм, ако така гневно бяха реагирали на новината как висши български политически дейци като примерни ученици рапортуват на заместник на заместника на заместника на американския държавен секретар за ключови решения да бъдещето на България.

Щях да им повярвам, ако не се мазнеха на всеки западен посланик по начин, по който и колониалните народи не са се мазнили на колонизаторите си.

Само че за нашите либерали да бъдеш американски доносник е чест, не срам. Така че, сори, нищо праведно не виждам в днешния ви русофобски гняв.

А по въпроса за либералите ето една мисъл на Достоевски: „Нашият руски либерал е преди всичко лакей и само гледа чии ботуши да изчисти“. Е, нашите либерали отдавна са разбрали чии ботуши трябва да чистят, за да им върви бизнеса.“ – пише Волгин.