Народният губернатор на Донбас Павел Губарев създава партия "Новороссия"

Освободеният наскоро от киевските власти ( в замяна на украински офицери) лидер на Народно опълчение Донбас Павел Губарев и народен губернатор на Донбас, създава партия „Новороссия“

Източник: novorossia.su

„Народният губернатор“ на Донбас Павел Губарев обяви, че създава своя политическа партия. Според местни медии тя ще се нарича „Нова Русия“ („Новороссия“) , а седалището й ще бъде в Донецк.
„Новата политическа система на Донецка народна република не трябва да има нищо общо с украинската олигархична политика“, каза Губарев, добавяйки, че за реализирането на тези принципи той създава новата партия. В нея ще влязат хора, които са се доказали като „истински патриоти и защитници на отечеството“.
„В близко бъдеще в Донецк ще се проведе учредителен конгрес, на който ще обявим нашата харта, идеология и стратегия за развитие“, каза народният губернатор.

„Създаването на Донецка Народна Република е първата крачка за бъдещо освобождаване и обединение на югоизточните рускоезични земи на Украйна в нова федерална държава Новорусия. Ние ще се стремим с различни начини да помагаме на нашите братя в другите региони на Украйна, където киевската хунта окупира властта и провежда репресии спрямо рускоговорящи, проруски активисти и наши съратници – всички привърженици на Единния Руски Свят. Ние ще защитаваме всички наши сънародници и ще насочим усилията си в освобождаването на нашите братя от игото на фашистката хунта. Заедно с това, ние трябва да определим новата политическа система на нашата република. В най-скоро време ще ни бъде необходимо да проведем депутатски избори за новия ни парламент. Хората ще трябва да делигират с гласовете си народни избраници, които ще представляват интересите на народа в основния представителен орган, да контролират работата на чиновниците и да прекратяват дори най-малките опити за създаване на корупция в републиката. Нашата основна задача е да създадем нова политическа система на Донецка Народна Република, която да няма нищо общо със старата украинска олиргахична политика. Новата власт трябва да бъде народна и отчитащата се само пред народа”, заяви в обръщението си Павел Губарев.