Наришкин разказа колко би продължила хипотетичната война на Русия с Украйна

Председателят на руския парламент Сергей Наришкин заяви, че в случай, че Русия се окаже принудена да води военни действия срещу държава, сравнима по военен потенциал с Украйна, то този конфликт би продължил максимум четири дни, предаде РИА Новости.

„Както казахте, Русия сега води три войни – в една или друга степен участва в три въоръжени конфликта. За да бъде картината пълна, трябва да призная, че имено в тези три въоръжени конфликта, при това на практика със същия статут, участва и Германия“, каза Наришкин, коментирайки речта на политолога Александър Рар на среща с участници в Руско-германския семинар в Държавната дума.

Той подчерта, че Русия, също както и Германия, е международен посредник или гарант за изпълняването на Минските споразумения.

„Александър, смятам, че вие сте реален политик и не вярвате в твърденията на украинското политическо ръководство за това, че Украйна воюва с Русия. Ако по някакви причини Русия бъде принудена да води военни действия и да отблъсква агресията на страна, сравнима по потенциал с Украйна, то надявам се, всички разбират колко дни би продължил този конфликт – два, три, максимум четири. И също така всички са наясно какъв би бил резултатът от подобен сблъсък“, отбеляза Наришкин.

„А това, което се случва в Донбас, се случва вече повече от две години. Ето ви отговора на въпроса с кого воюва режимът на Киев“, добави той.