Най-новата руска бойна техника на изложба край Москва (ВИДЕО)

Най-новата руска бойна техника на изложба край Москва (ВИДЕО)

Публикувано от:

В парка “Патриот” край Москва се провежда втория Муждународен военнотехнически форум “Армия-2016”, съобщава RT. На него има са се събрали представители на повече от 80 държави. Посетителите могат не само да видят над 250 модела съвременна военна техника и видове въоръжения, но и лично да изпробват накои от експонатите.

Над 110 хиляди души са посетили за два дни военно-техническия форум „Армия-2016“, който се провежда в Кубинка край Москва, както и във военните окръзи и на Северния флот, съобщи ТАСС в четвъртък (8 септември), като цитира началника на главното управление за научно-изследователска дейност към руското министерство на отбраната Александър Миронов.

На площадките на форума бяха показани бойните и ходови възможности на 189 единици въоръжение и военна техника, в това число и 12 нови изделия на предприятията от военно-промишления комплекс. За първи път бяха публично демонстрирани бойните възможности на платформите „Армата“.Форума са посетили и шест официални делегации, включващи представители на военните министерства на Беларус, Намибия, Гвинея, Гамбия и КНДР.

„Министрите на отбраната на Китай и Бахрейн изпробваха лично ходовите и огневи възможности на руското въоръжение и военна техника, което предизвика голям интерес“, каза Миронов.

Началникът на Генщаба на Ангола е обсъдил с представители на един от водещите руски износители закупуването на въоръжение.

В рамките на форума се състоя и зрелищно авиошоу. Показани бяха фигури от висшия пилотаж и симулации на близък маневрен въздушен бой по двойки на изтребители 30СМ, както и демонстрационни полети на Су-35С и Су-34.

Публикуването на цели текстове или части от тях от сайта “Руски дневник” се разрешава единствено при цитиране на източника – “Руски дневник”.