Най-големият малък приятел на президента поздрави с Денят на победата посланикa на Русия в България

 Вчера светът празнува 9 май – Денят на победата срещу хитлеристка Германия. В София събитието бе отбелязано пред Паметника на Незнайния войн. Там българи отдадоха почит на жертвите на Втората световна война, полагайки цветя и венци още рано сутринта.

По традиция мероприятието продължи с шествие „Безсмъртен полк“. Инициативата се случва благодарение на десетки движения и организации. Сред инициаторите са Съюзът на ветераните от войните на България, Координационен съвет „България-Русия“, Координационен съвет на руските съотечественици в България, Съветът на руските ветерани от Втората световна война, живеещи в България, Съюзът на офицерите и сержантите от запаса и резерва, Съюзът на военноинвалидите и военнопострадалите, Българският антифашистки съюз, Отечественият съюз, НД „Русофили“, форум „България-Русия“, Сдружение „Руски клуб – София“ и др.

Събитието обаче завинаги ще остане като паметно в сърцето на едно дете. Да почете паметта на загиналите в борбата с нацистите пред Паметника на съветската армия, където приключи шествието,  бе дошъл и най-малкият приятел на президента Румен Радев – 9 годишния Александър. Тaм той поздрави с празника и посланика на Русия Анатолий Макаров.4 3 1

Източник: Блиц

Историята на момченцето, което просълзи Румен Радев по време на церемонията