Най-големите земевладелци в Русия

Сред най-богатите хора в света са именно земевладелците. Данните за тази година очертават кои са най-едни от най-важните хора в Русия, когато става дума за селско стопанство.

Най-големите земевладелци в Русия и САЩ

В челната тройка на земевладелците в Русия са Игор Худокормов, Вадим Мошкович и братята Виктор и Александър Линник, съобщава forbes.ru, цитиран  Фермер.БГ

Худокормов е начело на групата „Продимекс“, която контролира 790 000 ха. Тя оглавява класацията на земевладелците още от 2015 година. „Продимекс“ е създадена през 1992 година като търговска компания, специализирана във вноса на бяла захар и преработка. Сега тя притежава 15 захарни завода. В тях годишно се обработва над 1 милиона тона захар.

Вадим Мошкович е председател на съвета на директорите в ГК „Русагро“. Той стана единственият аграр-милиардер в класацията на Forbes. В момента състоянието му се оценява на 2,3 млрд. долара. Мошкович владее 670 000 ха земеделска земя.

Компанията „Миаторг“ принадлежи на братята Виктор и Александър Линник. Те владеят общо 644 000 ха земеделска земя и си поделят третото място. Холдингът е най-големият производител на свинско и говеждо месо в Русия.