Над 300 пилота провеждат учения по отработване на бомбардировки и избягване на средства за ПРО в Южна Русия

Над 300 пилоти и специалисти от наземните служби ще отработят методи за избягване на средства за противовъздушна отбрана в Ростовска област в Русия, съобщиха пред журналисти от пресслужбата на Южен военен окръг.

„В Южен военен окръг се провеждат планови летателно-тактически учения, в които са задействани над 300 пилота, бордови специалисти и специалисти от наземните служби от авиационните военни части на 4-та Армия на ВВС и ПВО, дислоцирани в Ростовска област. В ученията участват около 20 летателни апарата, сред които фронтовите бомбардировачи Су-24М, транспортните вертолети Ми-8 и транспортно-десантните Ми-26“, заявиха от пресслужбата.

От там отбелязаха, че „по време на полетите на авиационния полигон Копанской екипажите на фронтовите бомбардировачи Су-24М предстои да изпълнят точни до прецизност бомбардировки по пълноразмерни мишени, имитиращи инженерни укрепления, жива сила и техника на условен противник“.

„Бомбардировките ще се извършват на височина от 500 метра до 2 километра. Освен практическото бомбардиране, пилотите ще тренират и методи за избягване на средства за противовъздушна отбрана на условен противник. В хода на ученията екипажите от армейската авиация ще извършат около 50 излитания с вертолети, при което ще отработят задачи за транспортиране на личен състав, оборудване и тежки товари до мястото на провеждане на ученията, кацане на неподготвена площадка, както и издирване и евакуиране на пострадали“, съобщиха от пресслужбата, като подчертаха, че ученията ще бъдат извършени в обстановка, максимално близка до бойната.